Απίστευτο «χώσιμο» στο οικονομικό επιτελείο, από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Παπαθανασίου

Ο κ. Παπαθανασίου, πρώην Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με μια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στρέφεται εναντίον του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης (Στουρνάρα και Θεοχάρη):

Με το φόρο υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών ξεπέρασε τον εαυτό του. Δεν είναι μόνο το οργανωτικό χάος, το οποίο έχουν πλέον συνηθίσει οι φορολογούμενοι (με το νόμο να έχει ψηφιστεί από τον Αύγουστο και να επιχειρούνται τώρα τροποποιήσεις με εγκυκλίους), ή η πρόσθετη φορολογικό επιβάρυνση στην αγορά ακινήτων. Είναι και το πρωτοφανές σε διεθνές επίπεδο, να καθίστανται οι συμβολαιογράφοι υπεύθυνοι όχι μόνο για την είσπραξη του φόρου, που είναι λογικό, αλλά και για τον υπολογισμό. Και να αντιμετωπίζουν τόσο αυτοί όσο και ο πωλητής εξοντωτικά πρόστιμα αν μετά από έλεγχο στο μέλλον διαπιστωθεί ότι ο φόρος δεν υπολογίστηκε σωστά. Σκοπίμως ή από ανικανότητα ορισμένοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου μετατρέπουν το ήδη προβληματικό φορολογικό σύστημα σε κινούμενη άμμο. Δεν κινείται έτσι η αγορά ούτε έρχονται επενδύσεις.

Κύριε Πρωθυπουργέ, το γράφαμε και πριν λίγες ώρες. Για να αλλάξει το κλίμα, θα πρέπει κάποιος να τραβήξει τα αυτιά του κ. Θεοχάρη και ίσως και του κ. Στουρνάρα. Και αν το λέμε εμείς, ίσως να μην έχει και πολύ μεγάλη αξία, αλλά αν το λέει ένας πρώην Υπουργός Οικονομικών και μάλιστα όχι από αυτούς που ξέρουν να κάνουν μόνο κριτική εκ του ασφαλούς ή από αυτούς που όλα τους φταίνε, μήπως θα έπρεπε να σας προβληματίσει;

Share

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

www.burddit.com