Περί debate, λάσπης στον ανεμιστήρα και υποβρυχίων

Το πολυαναμενόμενο debate όλων των πολιτικών αρχηγών έγινε και η γενική αίσθηση είναι ότι τελικά δε γίναμε σοφότεροι.

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ελαφρώς.

Δεν είμαι αντικειμενικός για να σας πω ποιος ήταν ο νικητής του χθεσινού debate. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος για το ρόλο του Καμμένου (κομμένο το «κύριος»).

Η χθεσινή αήθης επίθεση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για το γνωστό θέμα (;) με τα υποβρύχια, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Λάσπη στον ανεμιστήρα, στην προσπάθειά του να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Όπως είπε και ο Β. Μεϊμαράκης «Επειδή φαίνεται να μένει εκτός Βουλής, έχει παλαβώσει».

Ο «αυτοφωράκιας» του Τσίπρα, έχει βγει μπροστά ως λαγός και φτάνει να αποκαλεί υπόδικο τον Πρόεδρο της Ν.Δ. όταν ακόμη και οι πέτρες ξέρουν ότι κάτι τέτοιο, όχι απλά δεν ισχύει, αλλά δεν πατάει καν στη λογική.

Ή μήπως όχι; Ξέρουν όλοι την αλήθεια για αυτή την υπόθεση;

Κρίνοντας από τον αδιάψευστο μάρτυρα που λέγεται Social Media (Facebook, Twitter κυρίως) αλλά και τα σχόλια σε πάρα πολλές ιστοσελίδες, μάλλον η λάσπη δουλεύει. Αμέτρητοι χρήστες έχουν «φάει αμάσητο» το παραμύθι και από χθες το βράδυ το αναπαράγουν άκριτα, παντού. Χαρακτηριστικό απόσπασμα, το σχόλιο σε ένα από τα μεγαλύτερα site της χώρας, στο newsit.gr:

«Δεν ειδες το debate νεοδημοκρατη φιλε μου! ο Βαγγελαρος ειπε στον Καμμενο οτι θα του φερει το χαρτι οτι αθωωθηκε αλλα δεν του το πηγε ποτε! Και χθες ο καμμενος το ειπε στο Βαγγελαρο αλλα ο Βαγγελαρος μουγκα! Να παρακολουθεις τα debate ειναι σημαντικα! Αυτος ο κυριος παει για πρωθυπουργος για να μπορει να δωσει και ακομα πιο πολλα εκατομμυρια στους γερμανους νεοδημοκρατη φιλε μου.»

Η απάντηση του «Νεοδημοκράτη φίλου»: «το είδα το debate. Ο καμμένος για την υπόθεση των cds που είναι καταδικασμένος θα πει τίποτα ή μονο λάσπη θα πετάει;»

Καταλάβατε αγαπητοί φίλοι; Ένας άνθρωπος που προφανώς είναι φιλονεοδημοκράτης, δε δίνει ουσιαστική απάντηση για την κατηγορία. Πλείστα όσα τέτοια παραδείγματα.

Στο δια ταύτα λοιπόν. Είμαι πεπεισμένος ότι η αλήθεια, δεν έχει φτάσει στον κόσμο. Δεν έχει γίνει κατανοητό από τους περισσότερους τι είναι αυτό που λέει ο Καμμένος και ποια είναι η απάντηση του Μεϊμαράκη. Πριν με «λιθοβολήσετε» κάντε ένα πείραμα στον περίγυρό σας… Ρωτήστε τι έχει γίνει με αυτή την υπόθεση και αν υπάρχει έστω μία υπόνοια για την αθωότητα του Μεϊμαράκη. Έστω και μία απάντηση να πάρετε που να θέτει σε αμφισβήτηση την αθωότητα, ο Καμμένος κέρδισε. Κι αν δεν κέρδισε άμεσα ο ίδιος, σίγουρα έχασε η Νέα Δημοκρατία. Επομένως, κέρδισε και ο ίδιος… Γιατί είναι απολύτως βέβαιο, ότι αν τελικά επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν είναι εκτός Βουλής ο Καμμένος, υπουργός θα γίνει. Είναι το αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Βέβαια, υπάρχει ο «κίνδυνος» να τον στύψει σα λεμονόκουπα ο Αλέξης και να τον πετάξει στη γωνία, όπως έκανε με τόσους και τόσους στο παρελθόν (Αλαβάνο, Κουβέλη κ.α.).

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει σήμερα κιόλας και με εμφαντικό τρόπο να απαντήσει στις κατηγορίες Καμμένου. Το «δε θα πέσουμε στο επίπεδό του», δεν έχει λογική πλέον. Διότι, αν ένα ψέμα κοστίζει έστω και μία ψήφο, τότε οφείλει η Συγγρού να μην τη χαρίσει σε κανέναν. 

 

Share

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

www.burddit.com